walkaboutmonkeys.reismee.nl

Ao Nang

Als we in Ao Nang aankomen regent het (net als toen we aankwamen in Bangkok, op Koh Samui en op Koh Tao!). Laten we hopen dat het net als de vorige keren ook snel weer opklaart. En dat doet het gelukkig ook. Met behulp van onze reisgids is een hotel snel gevonden. Midden in het centrum, vlakbij het strand en dankzij het laagseizoen ook nog eens spotgoedkoop. Dat is kaassie voor deze krenten ;-)

Wat ons opvalt aan Ao Nang is dat het behoorlijk toeristisch is. Dat wisten we vantevoren dus is niet erg, want wij zijn tenslotte ook toeristen. We dragen nog net geen afritsbroeken en sandalen met witte sportsokken, maar voor de rest zouden we zo kunnen figureren in 'het is hier fantastisch'. Gelukkig is het niet druk, want zoals gezegd is het laagseizoen. Verder het bekende werk: talloze souvenirwinkeltjes, kleermakers, reisbureautjes en elke tweede restaurant heeft een pizzareclame aan de gevel. Het restant van de dag gebruiken we om hier enigzins wegwijs te worden en we beleven de mooiste zonsondergang die ik ooit heb gezien. Ik werd er helemaal romantisch van. Jammer dat Marjolein het nodig vond om te vermelden dat haar zonsondergang in Nieuw Zeeland nog veel mooier was. Jammer voor haar dan, want mijn romantische bui was acuut over en al snel was ik weer 'my grumpy old self'. Note mar: toch nog wel een romantische nacht gehad.....;-))

13 en 14 September 2010

We hebben weer een eilandtoer gedaan om te snorkelen. Samen met een hele stapel Aziaten en een paar russen met vietnamese hoedjes zijn we in een longtailboot op stap gegaan om een aantal eilanden voor de kust van Ao Nang te verkennen. De limestone rocks bedekt met groene vegetatie en afgeboord met een kraag van wit zand tegen een azuurblauwe zee zijn werkelijk een lust voor het oog. Bovendien ontdekken we tijdens het snorkelen weer prachtige koralen en een grote diversiteit aan tropische vissen. Wist je dat Aziaten beroerde zwemmers zijn? Shu Ming vertelde dit al over chinezen, maar de koreanen en japanners op onze boot konden er ook niet veel van. De helft is niet eens het water in geweest en de andere helft kon niet snorkelen en wenste dat ook niet te leren.

Natuurlijk hebben we ook hier gescooterd om de omgeving te bekijken. Overigens zijn we van plan om dit overal te doen met uitzondering van Bangkok (te druk en gevaarlijk). Het geeft zoveel vrijheid en je ziet zoveel meer dan als je alles georganiseerd doet. Of moet ik eigenlijk gewoon maar toegeven dat ik hiermee aan mijn 'easy rider' gevoel tegemoet kom? Zie je het voor je dat ik op een kleine scooter zit met zo'n potje op m'n hoofd en dan met m'n schatje achterop? Heel erg 'hells angel'. Note mar: uhhhh....jut en jul op de brommer en nu nogeen tattoodan is hetplaatje compleet:-))

Mbt Ao Nang is het ook wel vermeldenswaardig dat Marjolein hier haar eerste diarree ervaring heeft opgedaan. Waar het precies door komt weten we niet, maar feit is dat we na goed en wel het hotel te hebben verlaten voor een wandeling, etentje of andere activiteit steevast na 5 minuten weer naar het hotel moeten, omdat haar toch nog iets 'dwars' zit ;-) Note mar: tsja en toen de bus in naar ko lanta...~super die immodium pillen!

Tot zover Ao Nang. Next stop...Koh Lanta

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!